Builder Extreme Tandem PRO

Builder Extreme Tandem PRO

A Builder Extreme Tandem Pro egyedülálló, két nyomtatóteres kialakításával bármely más Builder Extreme modellhez képest kétszeres termelékenységgel rendelkezik. Ráadásul a két nyomtatási tér teljesen különböző alakú, ami miatt egyszerre nyomtathatóak az eszközzel egészen eltérő formák – akár egyszerre készíthetünk el az egyik nyomtatási térben egy használható bútordarabot, mint például asztalt vagy széket, a másikban pedig és egy életnagyságú, ember magas próbababát. A két nyomtatási tér – a két különálló nyomtatófej, melyek mind a saját nyomtatótálcájukra nyomtatnak – egymástól teljesen elkülönülten működnek, ezzel minimalizálva bármilyen meghibásodási lehetőséget: hogyha az egyik nyomtatással fel is merülnének problémák, a másik nyomtatófej zavartalanul folytatja a munkát.

Két nyomtatási tere közül a laposabb 110 cm hosszú, 50 cm széles és 82 cm magas: ezzel kivételesen hosszú és/vagy széles tárgyak (pl.: irodai szék, próbababa alkatrészek) nyomtatására is alkalmas. Második nyomtatási tere 70 hosszú, 70 széles és 170 cm magas, tehát gyakorlatilag egy embernyi építési területtel rendelkezik. A Builder Extreme Tandem PRO modellt gyártói kiváló felszereltséggel láttak el, ezért akár különlegesen hosszadalmas, több száz órát igénybe vevő nyomtatási feladatok elvégzésére is alkalmas. Filament szenzora megelőzi és elhárítja és a nyomtatófejek esetleges dugulásait, szünetmentes tápjának köszönhetően áramkimaradások közepette is befejezi a rábízott nyomtatást. Mindemellett 17,8 cm átmérőjű színes érintőkijelzője, zárható ajtaja és a nyomtatási terének BOFA légszűrője egy professzionális, mégis felhasználóbarát eszközzé teszik.

Az eszközhöz csomagolt kiegészítők között megtalálható minden, ami a készülék karbantartáshoz szükséges, egy komplett tartalék extruder (fej), illetve egy fúvókakészlet 0,4, 0,6, 0,8 és 1,2 mm átmérőjű fúvókákkal, amely még könnyebbé teszi a különböző rétegvastagságot igénylő nyomatok előállítását. A Builder Extreme-hez tartozik egy szeletelő (slicer) szoftver is, a Simplify3D, amely kifejezetten a készülék fúvókaméreteire (0,4, 0,6, 0,8 és 1,2 mm) optimalizált beállításokat tartalmaz, így szintén komoly segítség még a 3D nyomtatás terén nagy jártasságot nem szerzett felhasználók számára is.

Nyomtatómű, nyomtatótér

Nyomtatóterenként 1-1 „Dual material” extruder
Szabályozható anyagkeverési arány
Filamentmozgás érzékelő rendszer
Nyomtatási munkatér (xyz)1100×500×850 és 700×700×1700
Rétegfelbontás100-900 mikron
Extruder léptetési pontosság (xyz)10; 12,5; 2,5 mikron
Filament átmérő1,75mm
Fúvóka átmérők0,4; 0,6; 0,8; 1,0; 1,2 mm
Fúvóka hőmérséklet180-260°C
Tárgyasztal hőmérséklet60°C
Tárgyasztal anyagaalumínium
Automatikus tárgyasztal szintezés
Nyomtatási sebességmax. 300mm/sec
Fejmozgatási sebességmax. 500mm/sec

Vezérlés, üzembiztonság

18 cm-es színes érintőképernyős vezérlőpult
Simplify3D szeletelő szoftver
USB, Wi-Fi IF és Ethernet interface
Integrált szünetmentes áramforrás
Integrált monitoring kamera

Anyagok, egyéb

Támogatott alapanyagokPLA, PRO1 (ABS-szerű), PVA, PET, Innoflex
Energiafogyasztás800-1800W /nyomtatótér
Garancia1 év