Builder Extreme 1500 PRO

Builder Extreme 1500 PRO

A Builder Extreme 1500 PRO egyedi alakja és lapos kialakítása nem szokványos a nagy formátumú 3D nyomtatóknál: nyomtatótálcájának hossza jóval meghaladja nyomtatási magasságát – kiváló építészeti vagy gépészeti demonstrációs modellek nyomtatására. Méretei és irodabarát kialakítása miatt tökéletes eszköz akár egy mérnöki tervező irodába egy terv különböző iterációit kinyomtatni. Vagy ipari csarnokban is hasznos lehet akár a gyártósorok alkatrészeit/kiegészítőit házon belül előállítani. Akár csak egy marketing cég számára egyedi reprezentációs termékeket előállítani.

110 cm hosszú, 50 cm széles és 82 cm magas nyomtatási terével a Builder Extreme 1500 PRO kivételesen hosszú és magas tárgyak (pl.: irodai szék, próbababa alkatrészek) nyomtatására is alkalmas. A készülék kerekeken gurul, így könnyedén átvihető egyik részlegről egy másikba, vagy akár a legszűkösebb irodasarokba is bemanőverezhető. Kiváló felszereltsége teszi üzemeltetését zökkenőmentessé: 17,8 cm átmérőjű színes érintőkijelzője, filament-érzékelő rendszere és az áramkimaradások ártalmas hatásait semlegesítő szünetmentes táp mind a hatékony munkát és a felhasználói kényelmet segítik elő.

Az eszközhöz csomagolt kiegészítők között megtalálható minden, ami a készülék karbantartáshoz szükséges, egy komplett tartalék extruder, illetve egy fúvókakészlet 0,4, 0,6, 0,8 és 1,2 mm átmérőjű fúvókákkal, amely még könnyebbé teszi a különböző rétegvastagságot igénylő nyomatok előállítását. A Builder Extreme-hez tartozik egy szeletelő (slicer) szoftver is, a Simplify3D, amely kifejezetten a készülék fúvókaméreteire (0,4, 0,6, 0,8 és 1,2 mm) optimalizált beállításokat tartalmaz, így szintén komoly segítség még a 3D nyomtatás terén nagy jártasságot nem szerzett felhasználók számára is.

Különleges jellemzők

Nyomtatási méret110 x 50 x 82 cm (X x Y x Z)
Nyomtatási technológiaFDM/FFF (Fused Deposition Modeling/Fused Filament Fabrication) azaz szálolvasztásos additív gyártás
Nyomtató fej (extruder)Saját fejlesztésű kettős adagolású (dual-feed) nyomtatófej
Léptetőmotorok pontosságaX: 10 mikron, Y: 12,5 mikron, Z: 2,5 mikron
Fúvóka (nozzle) átmérője0,4 mm/0,6 mm/0,8 mm/1,2 mm
Nyomtatási sebesség300 mm/s
NyomtatótálcaAlumínium, 60°C-ig fűthető
Nyomtatófej utazási sebessége500 mm/s
Filament szenzorIgen
Rétegvastagság0.1 - 0.9 mm (fúvóka méretétől függetlenül)
TápegységA szünetmentes táp áramkimaradás és áramszünet alatt is befejezi a nyomtatást.

Általános jellemzők

Nyomtató mérete151x79x155 cm (X x Y x Z)
Keret anyagaAlumínium
Csomagolt méret165x85x180 cm (X x Y x Z)
Nyomtató súlya200 kg
Hálózati csatlakoztathatóság100-240V / ~10A / 50-60 Hz / 2200 Watt
TanúsítványokCE tanúsítvánnyal rendelkezik
CsatlakoztathatóságWi-Fi, USB
Nyomtatótálca szintezésefél-automata

Építési alapanyagok

Nyomtatószál vastagsága1,75 mm
Felhasználható alapanyagok:PLA, PVA, PET, fával töltött PLA, bronzzal töltött PLA, nagy rugalmasságú filament.

Szoftver

Szabad fejlesztésűSimplyfy3D
FájltípusokSTL